← Înapoi

ASTRAKAN +15

Gen: / Regizor: David Depesseville Actorii: Mirko Gianinni, Jehnny Beth, Bastien Bouillon Țara producție: Franța Anul: 2022 Durata: 1h44 Limba: Franceză Subtitrare: Română Sectiune film: Competiția tinerelor talente - lungmetraj - propune cinci filme de debut cu un parcurs festivalier impresionant, care vor concura pentru Premiul Publicului, oferit de Institutul Francez. Descoperiţi vocile noi ale cinematografiei franceze!

Sinopsis:

Marie și soțul ei Clement iau copii în plasament din motive mai degrabă financiare decât altruiste – cel mai recent, pe Samuel, un băiat în vârstă de 13 ani, care provine dintr-un mediu foarte dur. Un gimnast talentat, Samuel este afectat de traume psihologice și emoționale severe. Aflat într-un moment de răscruce, el ar putea fie să progreseze spre o maturitate echilibrată, fie să se prăbușească cu totul, iar secretele noii sale familii adoptive îi dau și mai mult viața peste cap.  

Festivaluri și premii: Concorso Cineasti del Presente, Locarno 2022.

David Depesseville 

Născut în 1976 la Nevers, David Depesseville a început să fie interesat de cinema și de potențialul său narativ de la o vârstă foarte fragedă. După finalizarea studiilor de film la Montpellier, a devenit asistent de regie – lucrând, printre altele, la filmele lui Sophie Letourneur. David a regizat primul său scurtmetraj în 2005, Ci-gît l’amour, căruia i-au urmat Le Dépeuplé, Les Lendemains qui chantent și La Dernière plaine. În 2021 a regizat primul lungmetraj, Astrakan, care reprezintă atât o continuare, cât și o metamorfoză a operei sale prin aprofundarea unor direcții tematice care îi sunt dragi, precum copilăria, cronica rurală, montajul muzical și narațiunea senzorială. 

Competiția tinerelor talente – lungmetraj – propune cinci filme de debut cu un parcurs festivalier impresionant, care vor concura pentru Premiul Publicului, oferit de Institutul Francez. Descoperiţi vocile noi ale cinematografiei franceze!

Proiecții:

București
Cinema Elvire Popesco
Vineri 17 Martie 18:00
Cluj-Napoca
Cinema Victoria - Bd. Eroilor nr. 51
Duminică 19 Martie 15:00
Iași
Acaju Cafe - Strada Anastasie Fătu nr. 2A
Joi 16 Martie 21:00
Timișoara
Universitatea De Vest, Bulevardul Vasile Pârvan 4 Intrare liberă
Marți 21 Martie 20:30
Suceava
UNIVERSITATEA ŞTEFAN CEL MARE SUCEAVA Intrare gratuită
Vineri 24 Martie 18:00
This site is registered on wpml.org as a development site.