← Înapoi

BRANDO

Gen: Regizor: Clément Carvin Actorii: Fouad Tichouket, Pierre-Laurent Santelli, François Bergoin, Benaissa El Arrouji, Lara Tobi, Marie Schiavo Țara producție: Franța Anul: 2021 Durata: 24min Limba: Franceză Subtitrare: Română Sectiune film: Competiția tinerelor talente - scurtmetraj - Format inovator și surprinzător prin excelență, scurtmetrajul își face pentru cea de-a treia oară loc în selecția Festivalului, într-o secțiune scurtă dar care acoperă o diversitate de stiluri. Un juriu compus din trei tineri critici de film va alege regizorul câștigător, care va fi invitat pentru un sejur de creație la Rezidența de Buzunar a Institutului Francez de la București.

Sinopsis:

Sami sparge ultimele pietre rămase în cariera Brando, o exploatare de calcar fantomatică, pe cale să se închidă definitiv. El află de la radio că o tânără excursionista s-a pierdut recent în acest peisaj stâncos cu vedere la mare. Moartea probabilă a acestei femei prezintă într-o lumină nouă sfârșitului muncii sale și al relației sale amoroase.

Festivaluri și premii: Festival Côté Court – Pantin, Franța, 2022

Clément Carvin

După ce a studiat cinema la Aix-en-Provence și filosofia la Paris, Clément Carvin a devenit profesor. Brando este primul său scurtmetraj. Pornind de la un eveniment real, închiderea carierei Brando din Cap Corse, el abordează, la un nivel mai general,  tema morții și aspirația la eternitate a protagonistului său, Sami, un muncitor tăcut îndrăgostit de o femeie idealizată. Următorul său scenariu continuă aceste interogații. Intitulat Roserai des vivants, acesta urmărește un grădinar algerian care se străduiește să întrețină un mic cimitir de război german într-un cartier muncitoresc din Bastia.

Format inovator și surprinzător prin excelență, scurtmetrajul își face pentru cea de-a treia oară loc în selecția Festivalului, într-o secțiune scurtă dar care acoperă o diversitate de stiluri. Un juriu compus din trei tineri critici de film va alege regizorul câștigător, care va fi invitat pentru un sejur de creație la Rezidența de Buzunar a Institutului Francez de la București.

MEMBRII JURIULUI SUNT:

Iulia NECȘULESCU

Iulia Necșulescu a absolvit regia de film la UNATC, unde urmează programul de masterat în Filmologie. Este redactor coordonator pentru revista Film Menu, unde scrie, editează și publică articole, sau moderează proiecții de film. Are o pasiune pentru filmele anilor ‘40, iar uneori e de părere că principiul „less is more” poate fi ignorat și în cinema.

Codrin VASILE

Codrin Vasile a studiat regia de film la UNATC, unde a scris pentru Film Menu. Scurtmetrajul său, „Silvia”, a fost selectat la festivaluri din România, Germania, Franța și Ucraina, câștigând Premiul pentru cel mai bun film documentar la Festivalul Filmul de Piatra. În prezent, Codrin lucrează în publicitate și scrie pentru Films in Frame.

Ștefan-Traian RISTEA 

Ștefan Ristea este redactor la revista de cultură cinematografică FILM MENU și student în anul III la secția Scenaristică / Filmologie din cadrul UNATC. Alături de Teodora Leu, acesta a făcut prezentările pentru cel mai recent sezon din proiectul Cinevara al Scena9: Summer in Japan.

Este pasionat de istoria filmului japonez, mai ales perioada postbelică despre care își face face lucrarea de licență, și are un soft spot pentru scurtmetrajul francez, în special filmele cinzeciste ale lui Alain Resnais și experimentele psihedelice ale lui Pierre Clémenti. 

Proiecții:

București
Cinema Elvire Popesco A fost un test de success
Marți 21 Martie 18:00
Iași
Acaju Cafe - Strada Anastasie Fătu nr. 2A test
Duminică 19 Martie 18:30
This site is registered on wpml.org as a development site.