← Înapoi

BREAKING THE WAVES/ ABISUL SUFLETULUI

Gen: / Regizor: Lars von Trier Actorii: Emily Watson, Stellan Skarsgård, Jean-Marc Barr Țara producție: Danemarca, Suedia, Olanda, Franța Anul: 1996 Durata: 2h39 Limba: Engleză Subtitrare: Română Sectiune film: Secțiunea Regard vers l'Europe/ Privire către Europa celebrează cooperarea cinematografică în Europa şi rolul determinant al Franţei în acest context, propunând o selecție inedită de coproducții franco-europene marcante realizate după 1960.

Sinopsis:

La începutul anilor '70, o fată naivă, Bess, care trăiește într-o mică comunitate de pe coasta de nord-vest a Scoției, se îndrăgostește de Jan, un muncitor pe o platformă petrolieră și om al lumii. În ciuda opoziției locale, cei doi se căsătoresc. Jan se întoarce la platformă, în timp ce Bess numără zilele până la întoarcerea lui acasă, sigură că dragostea lor este făcută în ceruri, mai ales că este convinsă că poate comunica mental cu Dumnezeu. Când un accident îl lasă paralizat pe Jan, el este îngrijorat că Bess se va rupe de viața normală. Dându-și seama că va fi țintuit la pat, o convinge că îl va ajuta să se recupereze oferindu-se altor bărbați.

Festivaluri și premii: în Competiția oficială a Festivalului internațional de film de la Cannes 1996; Premiul César pentru cel mai bun film străin 1997; Premiul pentru cel mai bun film european – European Film Awards 1996.

This site is registered on wpml.org as a development site.