← Înapoi

DALVA +15

Gen: / Regizor: Emmanuelle Nicot Actorii: Zelda Samson, Alexis Manenti, Marie Denarnaud Țara producție: Belgia, Franța Anul: 2021 Durata: 1h23 Limba: Franceză Subtitrare: Română Sectiune film: Pépites Francophones Pentru a marca cei 30 de ani de când România este membru al Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF), secțiunea Pépites francophones prezintă o selecție de filme produse în țări francofone și care au fost proiectate la cele mai importante festivaluri internaționale.

Sinopsis:

Deși are 12 ani, Dalva se îmbracă, se machiază și se comportă ca o femeie matură. Într-o seară, ea este luată brusc din casa tatălui ei și mutată într-un centru de plasament. Inițial derutată și revoltată de această schimbare, la scurt timp îi întâlnește pe Jayden, un asistent social, și pe Samia, o adolescentă temperamentală. O nouă viață pare să înceapă pentru Dalva, cea a unei tinere de vârsta ei. 

Festivaluri și premii: Premiul FIPRESCI din cadrul Semaine de la Critique, Cannes 2022, Premiul publicului la Rotterdam IFF 2023, Premiul pentru Cea mai Bună Actriță la Cairo FF 2022, 

Pentru a marca cei 30 de ani de când România este membru al Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF), secțiunea Pépites francophones prezintă o selecție de filme produse în țări francofone și  care au fost proiectate la cele mai importante festivaluri internaționale.

Proiecții:

București
Cinema Elvire Popesco
Miercuri 22 Martie 21:00
Cluj-Napoca
Cinema Arta
Duminică 19 Martie 18:00
Timișoara
Cinema Victoria - Str. Ciprian Porumbescu 2
Vineri 17 Martie 18:00
This site is registered on wpml.org as a development site.