← Înapoi

DES JEUNES FILLES ENTERRENT LEUR VIE

Gen: Regizor: Maïté Sonnet Actorii: Luna Carpiaux, Aloïse Sauvage, Natacha Krief, Camille Léon-Fucien, Salomé Partouche Țara producție: Franța Anul: 2022 Durata: 0h33 Limba: Franceză Subtitrare: Română Sectiune film: Competiția tinerelor talente - scurtmetraj - Format inovator și surprinzător prin excelență, scurtmetrajul își face pentru cea de-a treia oară loc în selecția Festivalului, într-o secțiune scurtă dar care acoperă o diversitate de stiluri. Un juriu compus din trei tineri critici de film va alege regizorul câștigător, care va fi invitat pentru un sejur de creație la Rezidența de Buzunar a Institutului Francez de la București.

Sinopsis:

Sinopsis

Axelle are parte de cea mai proastă zi din viața ei: deși încă se recuperează după o despărțire, trebuie să meargă la petrecerea burlăcițelor organizată în cinstea surorii sale într-un centru SPA din munți. Din fericire, printre invitate se află și Marguerite. Dintr-o singură privire, dragostea se trezește din nou.

Festivaluri și premii: Quinzaine des réalisateurs – Cannes, Franța, 2022; Un festival c’est trop court – Nisa, Franța

Maïté Sonnet

Maïté Sonnet a regizat primul ei scurtmetraj, Massacre, selectat în peste treizeci de festivaluri, în 2019. Des jeunes filles enterrent leur vie este al doilea scurtmetraj al ei, iar în prezent lucrează la un lungmetraj, produs de Quartett Production. Ea este, de asemenea, scenarista unui serial TV despre vânătoarea de vrăjitoare realizat pentru France TV, care a fost filmat în 2022.

Format inovator și surprinzător prin excelență, scurtmetrajul își face pentru cea de-a treia oară loc în selecția Festivalului, într-o secțiune scurtă dar care acoperă o diversitate de stiluri. Un juriu compus din trei tineri critici de film va alege regizorul câștigător, care va fi invitat pentru un sejur de creație la Rezidența de Buzunar a Institutului Francez de la București.

MEMBRII JURIULUI SUNT:

Iulia NECȘULESCU

Iulia Necșulescu a absolvit regia de film la UNATC, unde urmează programul de masterat în Filmologie. Este redactor coordonator pentru revista Film Menu, unde scrie, editează și publică articole, sau moderează proiecții de film. Are o pasiune pentru filmele anilor ‘40, iar uneori e de părere că principiul „less is more” poate fi ignorat și în cinema.

Codrin VASILE

Codrin Vasile a studiat regia de film la UNATC, unde a scris pentru Film Menu. Scurtmetrajul său, „Silvia”, a fost selectat la festivaluri din România, Germania, Franța și Ucraina, câștigând Premiul pentru cel mai bun film documentar la Festivalul Filmul de Piatra. În prezent, Codrin lucrează în publicitate și scrie pentru Films in Frame.

Ștefan-Traian RISTEA 

Ștefan Ristea este redactor la revista de cultură cinematografică FILM MENU și student în anul III la secția Scenaristică / Filmologie din cadrul UNATC. Alături de Teodora Leu, acesta a făcut prezentările pentru cel mai recent sezon din proiectul Cinevara al Scena9: Summer in Japan.

Este pasionat de istoria filmului japonez, mai ales perioada postbelică despre care își face face lucrarea de licență, și are un soft spot pentru scurtmetrajul francez, în special filmele cinzeciste ale lui Alain Resnais și experimentele psihedelice ale lui Pierre Clémenti. 

Proiecții:

București
Cinema Elvire Popesco
Marți 21 Martie 18:00
Iași
Acaju Cafe - Strada Anastasie Fătu nr. 2A
Duminică 19 Martie 18:30
This site is registered on wpml.org as a development site.