← Înapoi

ENTRE LES VAGUES/ÎN BĂTAIA VALURILOR

Gen: Regizor: Anaïs Volpé Actorii: Souheila Yakoub, Déborah Lukumuena Țara producție: Anul: 2021 Durata: 1h40 Limba: Franceză Subtitrare: Română Sectiune film: Competiția tinerelor talente - lungmetraj - propune cinci filme de debut cu un parcurs festivalier impresionant, care vor concura pentru Premiul Publicului, oferit de Institutul Francez şi de TV5 Monde. Descoperiţi vocile noi ale cinematografiei franceze!

Sinopsis:

Visând, căzând, luând-o de la capăt. Margot și Alma sunt două dintre cele mai bune prietene. Se agață de energia tinereții lor și dorința lor arzătoare de a cuceri lumea, până când viața începe să le pună în cale obstacole. Dar prietenia lor tumultoasă le poate ajuta să treacă peste orice: sunt inseparabile, de neoprit.

Festivaluri: Quinzaine des Réalisateurs – Cannes, Unifrance Rendez-Vous – Paris, Festivalul Internațional de Film de la Gijon, Spania

Anaïs Volpé
Anaïs Volpé este o scenaristă, regizoare și monteuză autodidactă. După ce a lucrat mulți ani în teatru ca actriță, Anaïs a învățat regie, scriind și montând mai multe dintre propriile filme. În 2016, a scris, a regizat, a montat și a produs proiectul multimedia Heis (Chroniques), compus dintr-un lungmetraj, un serial web și o instalație. Proiectul a fost prezentat în diferite spații artistice și a fost selectat în mai multe festivaluri internaționale de film (Rotterdam, Premiers Plans d’Angers, FIFIB etc.). A câștigat multe premii, unul dintre ele la Festivalul de film din Los Angeles în 2016, premiu ce a făcut proiectul eligibil pentru Independent Spirit Awards. Anaïs a co-regizat serialul documentar Dans la jungle, avec un petit couteau à beurre…, care a primit o finanțare din partea CNC și care examinează relația francezilor cu diplomele școlare și sistemul de învățământ francez, în general. Primul lungmetraj al lui Anaïs, Entre les vagues, este o colaborare cu directorul de imagine american Sean Price Williams (Good Time, Heaven Knows What). În 2021, filmul a fost selectat în cadrul Quinzaine des Réalisateurs, la Cannes.

This site is registered on wpml.org as a development site.