← Înapoi

GOUTTE D’OR / FIII LUI RAMSES

Gen: Regizor: Clément Cogitore Actorii: Karim Leklou, Malik Zidi, Yilin Yang Țara producție: Franța Anul: 2022 Durata: 1h38 Limba: Franceză Subtitrare: Română Sectiune film: Competiția tinerelor talente - lungmetraj - propune cinci filme de debut cu un parcurs festivalier impresionant, care vor concura pentru Premiul Publicului, oferit de Institutul Francez. Descoperiţi vocile noi ale cinematografiei franceze!

Sinopsis:

Proiecție urmată de o discuție cu Clément Cogitore

Ramses pretinde că are abilități de clarvăzător și își vinde serviciile locuitorilor din cartierul parizian Goutte d’or. Afacerea sa are succes până când o bandă de adolescenți, hotărâți să pună stăpânire pe întregul cartier, începe să facă ravagii în comunitate. Atunci Ramses are o viziune reală, care-l conduce către o descoperire îngrozitoare.

Festivaluri și premii: Semaine de la critique – Cannes 2022.

Clément Cogitore 

Născut 1983 la Colmar, Clément Cogitore trăiește și lucrează între Paris și Berlin.

După ce a studiat la Le Fresnoy, Studioul Național de Artă Contemporană din Franța, și-a dezvoltat practica artistică la intersecția dintre artă contemporană și cinema. Combinând film, video, instalații și fotografii, Cogitore chestionează modalitățile de coabitare dintre oameni și reprezentările lor în imagini. 

În 2015, primul său lungmetraj, Neither Heaven Nor Earth, a fost selectat la Cannes – Semaine de la critique și nominalizat pentru cel mai bun prim film la premiile César. În 2019, a pus în scenă  baletul Les Indes galantes de Jean-Philippe Rameau, selectat de The New York Times ca fiind una dintre cele mai bune producții de operă ale anului.

Din 2018, predă la Ecole des Beaux Arts de Paris, unde conduce un atelier de regie de film. 


Competiția tinerelor talente – lungmetraj – propune cinci filme de debut cu un parcurs festivalier impresionant, care vor concura pentru Premiul Publicului, oferit de Institutul Francez. Descoperiţi vocile noi ale cinematografiei franceze!

Proiecții:

București
Cinema Elvire Popesco
Joi 16 Martie 20:30
Cluj-Napoca
Cinema Victoria - Bd. Eroilor nr. 51
Vineri 17 Martie 15:00
Iași
Institutul francez - Sala Fondane
Sâmbată 18 Martie 20:30
Timișoara
Universitatea De Vest, Bulevardul Vasile Pârvan 4 Intrare liber
Joi 23 Martie 18:30
This site is registered on wpml.org as a development site.