← Înapoi

LA CHALEUR

Secțiune film: Competiția tinerelor talente - scurtmetraj - Format inovator și surprinzător prin excelență, scurtmetrajul își face pentru cea de-a patra oară loc în selecția Festivalului, într-o secțiune scurtă dar care acoperă o diversitate de stiluri. Un juriu compus din trei tineri critici de film - Ramona Aristide, Dalesia Cozorici, Laura Săvuțiu - va alege regizorul câștigător, care va fi invitat pentru un sejur de creație la Rezidența de Buzunar a Institutului Francez de la București. Durata totală a programului este de 1h43. Toate filmele sunt vorbite în franceză și subtitrate în română. Distribuție film: Victoire Du Bois, Margot Alexandre, Clara Pacini Gen: Dramă Regizor: Maïa Kerkour Țara producție: Franța Anul: 2023 Limba: Franceză Subtitrare: Română Durata: 23'

Sinopsis:

În zăpușeala verii, în Cévennes, Juliette, Ben, Johanna și copiii lor se adună în casa mamei lor pentru a-i veghea trupul. Împreună, ei își caută locul în această nouă conviețuire și își inventează propria viață de zi cu zi în acest moment suspendat de soare și de moarte. Ei transpiră. Bucuria rezistă. În curând, trupul va părăsi casa.

În zăpușeala  verii, în Cévennes, Juliette, Ben, Johanna și copiii lor se adună în casa mamei lor pentru a-i veghea trupul. Împreună, ei își caută locul în această nouă conviețuire și își inventează propria viață de zi cu zi în acest moment suspendat de soare și de moarte. Ei transpiră. Bucuria rezistă. În curând, trupul va părăsi casa.

Premiers Plans – Angers (2024), Festival Tous Courts d’Aix en Provence (2023), Festival européen du film court de Brest – Côte Ouest (2023), Festival du Film Jeune de Lyon – Que du Feu (2023), Partie(s) de campagne (2023), Festival du film Court en Plein air de Grenoble (2023), Cote Court en Seine Saint Denis – Pantin (2023)

București
Cinema Elvire Popesco
Marți 26 Martie 18:00
Suceava
Universitatea Ștefan cel Mare Auditorium Joseph Schimdt Intrare gratuită
Joi 28 Martie 18:00
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.