← Înapoi

LA NUIT DU 12 / NOAPTEA DE 12

Gen: / Regizor: Dominik Moll Actorii: Bastien Bouillon, Bouli Lanners, Théo Cholbi Țara producție: Franța, Belgia Anul: 2022 Durata: 1h54 Limba: Franceză Subtitrare: Română Sectiune film: Panorama filmelor anului regrupează unele dintre cele mai importante producții franceze recente, aclamate de critici și de publicul francez deopotrivă.

Sinopsis:

Mai devreme sau mai târziu, fiecare anchetator se confruntă cu o crimă nerezolvată, care îl bântuie. Pentru Yohan, care tocmai a fost numit detectiv șef în cadrul Brigăzii de Criminalistică din Grenoble, uciderea Clarei este un astfel de caz. Alături de echipa sa, el investighează viața și relațiile victimei, iar ceea ce începe ca o anchetă amănunțită se transformă rapid într-o obsesie. Suspecții nu încetează să apară, iar îndoielile lui Yohan continuă să crească. Un singur lucru este cert: crima a avut loc în noaptea de 12.

Festivaluri și premii: Câștigător al secțiunilor Cel mai Bun Film și Cel mai Bun Scenariu la Premiile Lumière (2023), premii pentru: Cel mai Bun Film, Cel mai Bun Regizor, Cel mai Bun Actor în rol secundar (Bouli Lanners), Meilleur Espoir Masculin (Bastien Bouillon), Cel mai Bun Scenariu Adaptat, Cel mai Bun Sunet la Premiile César, filmul a avut premiera la Cannes 2022.

Panorama filmelor anului regrupează unele dintre cele mai importante producții franceze recente, aclamate de critici și de publicul francez.

Proiecții:

București
Cinema Elvire Popesco
Duminică 19 Martie 20:00
Cluj-Napoca
Cinema Arta
Duminică 19 Martie 20:30
Iași
Acaju Cafe - Strada Anastasie Fătu nr. 2A
Duminică 19 Martie 21:00
Timișoara
Cinema Victoria - Str. Ciprian Porumbescu 2
Sâmbată 18 Martie 20:30
Brașov
Cinemateca Patria, Bulevardul 15 Noiembrie 50 Intrare gratuită
Sâmbată 18 Martie 20:30
Sibiu
Centrul Cultural Habitus, PiațA Mică 4
Sâmbătă 25 Martie 20:30
Suceava
UNIVERSITATEA ŞTEFAN CEL MARE SUCEAVA Intrare gratuită
Sâmbătă 25 Martie 20:30
Târgu Mureș
Muzeul Județean Mureș, Secția de Istorie, str Avram Iancu nr. 2 Biletele pot fi achiziționate în ziua proiecției direct de la locație în funcție de locurile disponibile. Tarif unic: 7 lei.
Joi 23 Martie 20:00
Arad
Cinema Arta, Strada Vasile Alexandri nr. 2 Intrare Gratuită
Vineri 24 Martie 19:00
This site is registered on wpml.org as a development site.