← Înapoi

LA PASSAGÈRE / PASAGERA

Gen: Regizor: Héloïse Pelloquet Actorii: Cécile de France, Félix Lefebvre, Grégoire Monsaingeon Țara producție: Franța Anul: 2020 Durata: 1h35 Limba: Franceză Subtitrare: Română Sectiune film: Competiția tinerelor talente - lungmetraj - propune cinci filme de debut cu un parcurs festivalier impresionant, care vor concura pentru Premiul Publicului, oferit de Institutul Francez. Descoperiţi vocile noi ale cinematografiei franceze!

Sinopsis:

Chiara locuiește pe o insulă de pe coasta atlantică. Și-a construit o viață nouă alături de soțul ei, Antoine, în satul de pescari în care acesta a copilărit. De 20 de ani, cei doi se iubesc și trăiesc fericiți împreună, lucrând cot la cot pe un vas de pescuit. Dar sosirea lui Maxence, un nou ucenic, va tulbura echilibrul și certitudinile Clarei.

Festivaluri și premii: Festival du Film Francophone d’Angoulême 2022 

Héloïse Pelloquet

Héloïse Pelloquet a crescut în vestul Franței, pe care l-a părăsit pentru a studia la Paris. După literatură, a continuat să studieze la La Fémis în cadrul secției de montaj. În 2014, a regizat Comme une Grande, scurtmetrajul său de absolvire, apoi L’Âge des Sirènes, în 2016, și Côté Cœur, în 2018, în paralel cu activitatea de montaj (care include filmele Les météorites de Romain Laguna, À l’abordage de Guillaume Brac și Animalia de Sofia Alaoui). La Passagère este primul său lungmetraj ca regizoare. 


Competiția tinerelor talente – lungmetraj – propune cinci filme de debut cu un parcurs festivalier impresionant, care vor concura pentru Premiul Publicului, oferit de Institutul Francez. Descoperiţi vocile noi ale cinematografiei franceze!

Proiecții:

București
Cinema Elvire Popesco
Luni 20 Martie 18:30
Cluj-Napoca
Cinema Victoria - Bd. Eroilor nr. 51
Sâmbată 18 Martie 17:30
Iași
Institutul francez - Sala Fondane
Vineri 17 Martie 20:30
Timișoara
Universitatea De Vest, Bulevardul Vasile Pârvan 4 Intrare gratuită
Marți 21 Martie 18:30
This site is registered on wpml.org as a development site.