← Înapoi

LA PETITE BANDE +10

Gen: / Regizor: Pierre Salvadori Actorii: Paul Belhoste, Mathys Clodion-Gines, Aymé Medeville Țara producție: Franța Anul: 2017 Durata: 1h48 Limba: Franceză Subtitrare: Română Sectiune film: Panorama filmelor anului regrupează unele dintre cele mai importante producții franceze recente, aclamate de critici și de publicul francez deopotrivă.

Sinopsis:

Mica gașcă este formată din Cat, Fouad, Antoine și Sami, patru elevi de 12 ani. Ei vor să se lanseze într-un proiect nebunesc: acela de a arunca în aer fabrica care le poluează râul de ani de zile. Dar în cadrul grupului dezacordurile sunt frecvente, iar voturile la egalitate paralizează constant orice inițiativă. Pentru a ieși din impas, decid să-l aducă în micul lor grup pe Aimé, un puști retras și singuratic. Pe cât de entuziasmați, pe atât de speriați de amploarea misiunii lor, cei cinci complici învață să trăiască și să lupte împreună în această aventură amuzantă și periculoasă care îi va acapara complet.

Festivaluri și premii: Tallinn Black Nights Film Festival 2022

Cluj Napoca:

Proiecția filmului La petite bande va fi urmată de o discuție cu Daniel Iftene, lector la Facultatea de Teatru și Film, UBB.   

Intrare gratuită pentru elevi și profesorii care însoțesc grupurile de elevi, pe bază de înscriere prin intermediul acestui formular: https://forms.gle/8P2dxDQ4CSmggbx77.   

Parteneri: Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Facultatea de Teatru și Film, Cinema Victoria

Proiecții:

București
Cinema Elvire Popesco
Duminică 19 Martie 11:00
Cluj-Napoca
Cinema Victoria - Bd. Eroilor nr. 51
Vineri 17 Martie 12:00
Brăila
Biblioteca Județeană Brăila - Piața Poligon, nr. 4 Intrare gratuită
Sâmbată 18 Martie 17:00
This site is registered on wpml.org as a development site.