← Înapoi

MOURIR À IBIZA (UN FILM EN TROIS ÉTÉS) / SĂ MORI LA IBIZA (UN FILM ÎN TREI VERI)

Gen: Regizor: Anton Balekdjian, Mattéo Eustachon, Léo Couture Actorii: Lucile Balézeaux, César Simonot, Mathis Sonzogni Țara producție: Franța Anul: 2022 Durata: 1h47 Limba: Franceză Subtitrare: Română Sectiune film: Competiția tinerelor talente - lungmetraj - propune cinci filme de debut cu un parcurs festivalier impresionant, care vor concura pentru Premiul Publicului, oferit de Institutul Francez. Descoperiţi vocile noi ale cinematografiei franceze!

Sinopsis:

La sfârșit de august, Léna, în vârstă de 25 de ani, sosește în Arles pentru a-l reîntâlni pe Marius, o idilă dintr-o vacanță anterioară, însă el întârzie să apară. În timp ce îl așteaptă, Léna îl întâlnește pe Maurice, un brutar sezonier, care îi face cunoștință cu prietenul său, Ali. Cei trei încep să-și petreacă timpul împreună. În Arles, Étretat și Ibiza, sfidând toate pericolele, prietenia lor va dura trei veri.

Festivaluri și premii: Premiul Marseille Espérance și Premiul publicului la FIDMarseille 2022

Anton Balekdjian, Mattéo Eustachon și Léo Couture 

Anton Balekdjian, Mattéo Eustachon și Léo Couture s-au cunoscut în timpul studiilor la Cinéfabrique. În 2020, după ce au absolvit secțiile de scenaristică, respectiv imagine și sunet de film, au co-fondat un colectiv de producție cinematografică, dorindu-și să realizeze filme într-o manieră colaborativă. ’Mourir à Ibiza” este primul lor lungmetraj.  

După copilăria petrecută în nord-estul Parisului, marcată de o obsesie pentru Jackie Chan, Anton Balekdjian a început să studieze literatura. În 2017, s-a alăturat departamentului de scenaristică al Cinéfabrique. Scrie și regizează filme, singur sau împreună cu alții.

Mattéo Eustachon s-a născut la Montreuil în 1999. Pasiunea sa pentru fotografie l-a determinat să urmeze cursuri de film la Cinéfabrique pentru a deveni director de imagine. De la absolvire, își dedică timpul realizării de filme împreună cu prietenii și renovării unei case la țară.

Născut în 1997, Léo Couture și-a petrecut copilăria între Paris și Lyon. În 2017, s-a înscris la cursul de formare în domeniul sunetului de film de la Cinéfabrique. Ca profesionist în domeniul sunetului, îmbină dragostea pentru muzică cu munca pe platou și în post-producție.

Competiția tinerelor talente – lungmetraj – propune cinci filme de debut cu un parcurs festivalier impresionant, care vor concura pentru Premiul Publicului, oferit de Institutul Francez. Descoperiţi vocile noi ale cinematografiei franceze!

Proiecții:

București
Cinema Elvire Popesco
Duminică 19 Martie 17:30
Cluj-Napoca
Cinema Victoria - Bd. Eroilor nr. 51
Duminică 19 Martie 17:30
Iași
Acaju Cafe - Strada Anastasie Fătu nr. 2A
Joi 16 Martie 18:30
Timișoara
Universitatea De Vest, Bulevardul Vasile Pârvan 4 Intrare gratuită
Luni 20 Martie 20:30
Brașov
Cinemateca Patria, Bulevardul 15 Noiembrie 50 Intrare gratuită
Duminică 19 Martie 15:00
This site is registered on wpml.org as a development site.