← Înapoi

NOIR-SOLEIL

Gen: Regizor: Marie Larrivé Actorii: Țara producție: Franța Anul: 2022 Durata: 21m Limba: Franceză Subtitrare: Română Sectiune film: Competiția tinerelor talente - scurtmetraj - Format inovator și surprinzător prin excelență, scurtmetrajul își face pentru cea de-a treia oară loc în selecția Festivalului, într-o secțiune scurtă dar care acoperă o diversitate de stiluri. Un juriu compus din trei tineri critici de film va alege regizorul câștigător, care va fi invitat pentru un sejur de creație la Rezidența de Buzunar a Institutului Francez de la București.

Sinopsis:

Sinopsis

În urma unui cutremur, cadavrul unui bărbat este descoperit în Golful Napoli. Potrivit poliției, bărbatul s-a sinucis în urmă cu patruzeci de ani. În căutarea identității lui, poliția îi contactează pe Dino și pe fiica acestuia, Victoria, pentru un test ADN. În această călătorie neașteptată, fata dezgroapă trecutul misterios al tatălui ei, în timp ce Dino se cufundă fără să vrea în peisajul copilăriei sale.

Festivaluri și premii: Semaine de la Critique – Cannes 2021 ; Premiul Emile-Reynaud 2021 ; Festivalul internațional de scurtmetraj Vila do Conde Vila do Conde –  Portugalia 2021 ; Premiul pentru cel mai bun film de animație francofon – Clermont-Ferrand  – Franța 2022 ; Anima – Bruxelles 2022 ; Festival national du film d’animation – Rennes 2022 ; Go Short ISFF – Olanda 2022

Marie Larrivé

Marie Larrivé este pictoriță și regizoare. După ce a studiat literatura clasică, și-a continuat studiile la ENSAD Paris. Specializată în modelaj stop motion, animație tradițională și pictură, ea explorează diferite tipuri de narațiune. În 2017, videoclipul ei Proxima B a câștigat premiul publicului la Premiile Science Po pentru artă contemporană. În același an, a participat la expoziția Apparailler la Palais de Tokyo, care a reunit 23 de tineri artiști absolvenți ai ENSAD Paris. Câștigătoare a premiului Pierre-Gautier Delaye în 2019, a beneficiat de o rezidență de un an la Cité internationale des Arts. În 2020, galeria Miyu a organizat Eden, o expoziție personală cu picturile și lucrările sale de animație, iar în 2021, a expus la galeria Openbach și la Bastille Design Center cu Maison Contemporain.

Format inovator și surprinzător prin excelență, scurtmetrajul își face pentru cea de-a treia oară loc în selecția Festivalului, într-o secțiune scurtă dar care acoperă o diversitate de stiluri. Un juriu compus din trei tineri critici de film va alege regizorul câștigător, care va fi invitat pentru un sejur de creație la Rezidența de Buzunar a Institutului Francez de la București.

MEMBRII JURIULUI SUNT:

Iulia NECȘULESCU

Iulia Necșulescu a absolvit regia de film la UNATC, unde urmează programul de masterat în Filmologie. Este redactor coordonator pentru revista Film Menu, unde scrie, editează și publică articole, sau moderează proiecții de film. Are o pasiune pentru filmele anilor ‘40, iar uneori e de părere că principiul „less is more” poate fi ignorat și în cinema.

Codrin VASILE

Codrin Vasile a studiat regia de film la UNATC, unde a scris pentru Film Menu. Scurtmetrajul său, „Silvia”, a fost selectat la festivaluri din România, Germania, Franța și Ucraina, câștigând Premiul pentru cel mai bun film documentar la Festivalul Filmul de Piatra. În prezent, Codrin lucrează în publicitate și scrie pentru Films in Frame.

Ștefan-Traian RISTEA 

Ștefan Ristea este redactor la revista de cultură cinematografică FILM MENU și student în anul III la secția Scenaristică / Filmologie din cadrul UNATC. Alături de Teodora Leu, acesta a făcut prezentările pentru cel mai recent sezon din proiectul Cinevara al Scena9: Summer in Japan.

Este pasionat de istoria filmului japonez, mai ales perioada postbelică despre care își face face lucrarea de licență, și are un soft spot pentru scurtmetrajul francez, în special filmele cinzeciste ale lui Alain Resnais și experimentele psihedelice

Proiecții:

București
Cinema Elvire Popesco
Marți 21 Martie 18:30
Iași
Acaju Cafe - Strada Anastasie Fătu nr. 2A
Duminică 19 Martie 18:30
This site is registered on wpml.org as a development site.