← Înapoi

NOUS NOUS REVERRONS

Gen: / Regizor: Morgan Simon Actorii: Țara producție: Franța Anul: 2021 Durata: 13m Limba: Franceză Subtitrare: Română Sectiune film: Competiția tinerelor talente - scurtmetraj - Format inovator și surprinzător prin excelență, scurtmetrajul își face pentru cea de-a treia oară loc în selecția Festivalului, într-o secțiune scurtă dar care acoperă o diversitate de stiluri. Un juriu compus din trei tineri critici de film va alege regizorul câștigător, care va fi invitat pentru un sejur de creație la Rezidența de Buzunar a Institutului Francez de la București.

Sinopsis:

Paris, arondismentul 18. Un bărbat rătăcit, o femeie sperând.

Festivaluri: Festival Côté Court – Pantin, Franța, 2022

Morgan Simon

Morgan Simon este un regizor și scenarist francez. A studiat Scenaristică la La Fémis din Paris, iar în 2016 scurtmetrajul său Try To Die Young a fost nominalizat la Premiul César și a avut premiera la cea de-a 64-a ediție a Festivalului de Film de la San Sebastián în secțiunea New Directors, unde a fost distins cu o mențiune specială a juriului. A Taste of Ink, primul său lungmetraj, a fost demarat la L’Atelier de la Cinéfondation în cadrul Festivalului de Film de la Cannes 2015.În 2018, Simon a făcut parte din juriul Queer Palm la cea de-a 71-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes, premiind Girl, în regia lui Lukas Dhont. În 2019, scurtmetrajul său Ghost Pleasure a fost selectat la Quinzaine des Réalisateurs în cadrul aceluiași festival. În 2021, a regizat We Shall Meet Again, un scurtmetraj care tratează tema migrației și este narat de scriitorul francez Édouard Louis.

Format inovator și surprinzător prin excelență, scurtmetrajul își face pentru cea de-a treia oară loc în selecția Festivalului, într-o secțiune scurtă dar care acoperă o diversitate de stiluri. Un juriu compus din trei tineri critici de film va alege regizorul câștigător, care va fi invitat pentru un sejur de creație la Rezidența de Buzunar a Institutului Francez de la București.

MEMBRII JURIULUI SUNT:

Iulia NECȘULESCU

Iulia Necșulescu a absolvit regia de film la UNATC, unde urmează programul de masterat în Filmologie. Este redactor coordonator pentru revista Film Menu, unde scrie, editează și publică articole, sau moderează proiecții de film. Are o pasiune pentru filmele anilor ‘40, iar uneori e de părere că principiul „less is more” poate fi ignorat și în cinema.

Codrin VASILE

Codrin Vasile a studiat regia de film la UNATC, unde a scris pentru Film Menu. Scurtmetrajul său, „Silvia”, a fost selectat la festivaluri din România, Germania, Franța și Ucraina, câștigând Premiul pentru cel mai bun film documentar la Festivalul Filmul de Piatra. În prezent, Codrin lucrează în publicitate și scrie pentru Films in Frame.

Ștefan-Traian RISTEA 

Ștefan Ristea este redactor la revista de cultură cinematografică FILM MENU și student în anul III la secția Scenaristică / Filmologie din cadrul UNATC. Alături de Teodora Leu, acesta a făcut prezentările pentru cel mai recent sezon din proiectul Cinevara al Scena9: Summer in Japan.

Este pasionat de istoria filmului japonez, mai ales perioada postbelică despre care își face face lucrarea de licență, și are un soft spot pentru scurtmetrajul francez, în special filmele cinzeciste ale lui Alain Resnais și experimentele psihedelice ale lui Pierre Clémenti. 

Proiecții:

București
Cinema Elvire Popesco
Marți 21 Martie 18:00
Iași
Acaju Cafe - Strada Anastasie Fătu nr. 2A
Duminică 19 Martie 18:30
This site is registered on wpml.org as a development site.