← Înapoi

PETITE NATURE / UN COPIL SENSIBIL

Gen: / Regizor: Samuel Theis Actorii: Antoine Reinartz, Melissa Olexa, Aliocha Reinert Țara producție: Franța Anul: 2021 Durata: 1h33 Limba: Franceză Subtitrare: Română Sectiune film: Competiția tinerelor talente - lungmetraj - propune cinci filme de debut cu un parcurs festivalier impresionant, care vor concura pentru Premiul Publicului, oferit de Institutul Francez. Descoperiţi vocile noi ale cinematografiei franceze!

Sinopsis:

Johnny, în vârstă de zece ani, iese în evidență în cartierul dur în care locuiește: este sensibil, inteligent și are interese mult peste vârsta sa. El observă cu curiozitate viața amoroasă tumultoasă a tinerei sale mame. Când un nou profesor, proaspăt venit din marele oraș, preia clasa lui Johnny, lucrurile încep să se schimbe. Domnul Adamski crede în Johnny și vrea să-i deschidă calea către o lume nouă.

Festivaluri și premii: În selecția oficială Semaine Internationale de la Critique, Cannes 2021; Nominalizare la Premiile César 2023; Marele Premiu și Premiul criticii la Taipei FF 2022; Premiul pentru cel mai bun film și Premiul pentru cel mai bun actor la Thessaloniki FF 2021.

Samuel Theis 

Născut în 1978, Samuel Theis a studiat arta dramatică la École Supérieure des Arts et Techniques du Théâtre din Lyon. S-a alăturat apoi atelierului de scenarii de la La Fémis înainte de a realiza primul său lungmetraj, Party Girl, inspirat de viața mamei sale – în care, la granița dintre documentar și ficțiune, membrii familiei sale își joacă propriile roluri. Filmul, regizat împreună cu Marie Amachoukeli și Claire Burger, a deschis selecția Un Certain Regard la Cannes în 2014 și a câștigat Camera d’Or. Petite Nature este cel de-al doilea lungmetraj al său.

Competiția tinerelor talente – lungmetraj – propune cinci filme de debut cu un parcurs festivalier impresionant, care vor concura pentru Premiul Publicului, oferit de Institutul Francez. Descoperiţi vocile noi ale cinematografiei franceze!

Proiecții:

București
Cinema Elvire Popesco
Joi 16 Martie 18:30
Cluj-Napoca
Cinema Victoria - Bd. Eroilor nr. 51
Vineri 17 Martie 17:30
Iași
Institutul francez - Sala Fondane
Vineri 17 Martie 18:30
Timișoara
Universitatea De Vest, Bulevardul Vasile Pârvan 4 Intrare gratuită
Miercuri 22 Martie 20:30
Brașov
Cinemateca Patria, Bulevardul 15 Noiembrie 50 Intrare gratuită
Sâmbată 18 Martie 15:00
Constanța
Cinema Jean Constantin
Vineri 24 Martie 18:00
Târgu Mureș
Muzeul Județean Mureș, Secția de Istorie, str Avram Iancu nr. 2 Biletele pot fi achiziționate în ziua proiecției direct de la locație în funcție de locurile disponibile. Tarif unic: 7 lei.
Sâmbătă 25 Martie 20:00
Arad
Cinema Arta, Strada Vasile Alexandri nr. 2 Intrare gratuită
Miercuri 22 Martie 19:00
This site is registered on wpml.org as a development site.