← Înapoi

SAINT OMER

Gen: Regizor: Alice Diop Actorii: Kayije Kagame, Guslagie Malanda, Valérie Dréville Țara producție: Franța Anul: 2022 Durata: 2h02 Limba: Franceză Subtitrare: Română Sectiune film: Panorama filmelor anului regrupează unele dintre cele mai importante producții franceze recente, aclamate de critici și de publicul francez deopotrivă.

Sinopsis:

La tribunalul din Saint-Omer, Laurence Coly, o tânără de origine africană, este acuzată că şi-a ucis bebeluşul de câteva luni, abandonându-l pe plajă în timpul mareei. La proces asistă Rama, o scriitoare care vrea să dedice o carte cazului, într-o reinterpretare actuală a mitului Medeei. Dar, pe măsură ce procesul avansează, cuvintele acuzatei și declarațiile martorilor zdruncină certitudinile lui Rama. Pregătindu-se la rândul său să dea naștere unui copil, ea începe să se îndoiască de adevărul propriei sale experiențe cu maternitatea.

Festivaluri și premii: Cel mai Bun Prim Film la Premiile César, Marele Premiu al Juriului și trofeul Opera Prima “Luigi De Laurentiis” la Festivalul de la Veneţia 2022 și premiile pentru Cel mai Bun Film și Cel mai Bun Scenariu la Festivalul European de Film de la Seville. 

Panorama filmelor anului regrupează unele dintre cele mai importante producții franceze recente, aclamate de critici și de publicul francez.

Proiecții:

București
Cinema Elvire Popesco
Marți 21 Martie 20:00
Cluj-Napoca
Cinema Victoria - Bd. Eroilor nr. 51
Sâmbată 18 Martie 20:00
Iași
Cinema Ateneu - Strada Ion Creangă nr. 14
Duminică 19 Martie 20:30
Timișoara
Cinema Victoria - Str. Ciprian Porumbescu 2
Duminică 19 Martie 20:30
Constanța
Cinema Jean Constantin
Duminică 26 Martie 17:30
Târgu Mureș
Muzeul Județean Mureș, Secția de Istorie, str Avram Iancu nr. 2
Vineri 24 Martie 20:00
This site is registered on wpml.org as a development site.