← Înapoi

SAINT JEAN-BAPTISTE

Gen: Regizor: Jean-Baptiste Alazard Actorii: Țara producție: Franța Anul: 2021 Durata: 20 min. Limba: Franceză Subtitrare: Română Sectiune film: Competiția tinerelor talente - scurtmetraj - acoperă o diversitate de stiluri. Un juriu compus din trei tineri critici de film va alege regizorul câștigător, care va fi invitat pentru un sejur de creație la Rezidența de Buzunar a Institutului Francez din România la București.

Sinopsis:

„Pui de vipere, cine v-a arătat să fugiţi de mânia ce va să fie? Faceţi deci roadă, vrednică de pocăinţă”. Ioan Botezătorul, Evanghelia după Matei. Ca un jurnal nostalgic, filmul urmărește zece ani din viața regizorului și a prietenilor săi, prin sărbători și lupte, încercând să surprindă fiecare moment și să și-i amintească pe cei petrecuți împreună. Este o odă la viața păgână, la comunități și la acele gesturi care ne-au permis să trăim împreună timp de zece mii de ani. Festivaluri: Clermont-Ferrand; FIDMarseille; Festival Tous Courts, Aix-en-Provence; Festival de Winterthur; Festival du Film Court de Villeurbanne; Festival dei Popoli, Florența; Champs-Élysées Film Festival, Paris

Festivaluri: Clermont-Ferrand; FIDMarseille;  Festival Tous Courts, Aix-en-Provence;  Festival de Winterthur; Festival du Film Court de Villeurbanne; Festival dei Popoli, Florența;  Champs-Élysées Film Festival, Paris

Despre Jean-Baptiste Alazard 

Jean-Baptiste Alazard s-a născut în 1985 în sudul Franței. După ce a studiat la La Fémis, s-a întors să trăiască în Pirinei pentru a realiza trilogia documentară La Tierce des paumés (La Buissonnière, Alléluia ! și L’âge d’or).

Descrierea secțiunii

Format inovator și surprinzător prin excelență, scurtmetrajul își face pentru cea de-a doua oară loc în selecția Festivalului, într-o secțiune scurtă, dar care acoperă o diversitate de stiluri. Un juriu compus din  trei tineri critici de film va alege regizorul câștigător, care va fi invitat pentru un sejur de creație la Rezidența de Buzunar a Institutului Francez din România la București. Juriul este compus din Dora Leu, Călin Boto și Andreea Chiper. 

Membrii juriului

Dora Leu este critic de film și masterandă la filmologie în cadrul UNATC. A terminat anterior regia și în paralel o licență în Istoria Artei. Este redactor coordonator al revistei FILM MENU, iar marile sale pasiuni includ cinema-ul japonez, videoclipurile muzicale și trupe de post-punk din Irlanda. Lucrează în prezent la un documentar de arhivă despre radio.

Călin Boto e critic și jurnalist de film, redactor la Acoperișul de Sticlă și Films in Frame. A participat la ateliere internaționale de critică de film în Varșovia, Palić, Sarajevo și Locarno (2018, 2019, 2021) ca mai apoi să primească Premiul „Ion Cantacuzino” pentru publicistică cinematografică din partea Uniunii Cineaștilor din România (2021). Ține o rubrică la Revista Arta, colaborează cu festivalurile bucureștene BIEFF și ART200, iar de-a lungul ultimului an a curatoriat selecții de cinema românesc mut pentru proiectele intermedia ale Centrului Cultural pentru Imagine și Sunet („Short Sounds” & „Ficțiuni sonore”), precum și o parte a expoziției „Aici.Acum” (Rezidența Scena9). 

Andreea Chiper este critic de film și, momentan, studiază filmul documentar la UNATC. Este redactor-adjunct al revistei studențești Film Menu și coordonator la cineclubul afiliat revistei. Face parte din echipa OWR de câțiva ani și crede tot mai mult în posibilitatea ca documentarul să salveze cândva lumea.    

This site is registered on wpml.org as a development site.