← Înapoi

UNE ANNÉE DIFFICILE / UN AN DIFICIL

Secțiune film: Panorama filmelor anului regrupează unele dintre cele mai importante producții franceze recente, aclamate de critici și de publicul francez deopotrivă. Distribuție film: Noémie Merlant, Pio Marmaï, Jonathan Cohen Distributor film: Independenta Film 97 Gen: Comedie Regizor: Olivier Nakache / Éric Toledano Țara producție: Franța Anul: 2023 Limba: Franceză Subtitrare: Română Durata: 1h58 Data lansare: 05.04.2024

Sinopsis:

Albert și Bruno sunt într-o situație dificilă: consumatori compulsivi, îngropați în datorii, ei supraviețuiesc cu greu între mici escrocherii și o viață personală în derivă. În incursiunea lor în societatea civilă, la care aderă doar pentru a supraviețui, vor întâlni un grup de tineri activiști de mediu, motivați de justiția socială și eco-responsabilitate. Ademeniți mai degrabă de berea și de chipsurile gratuite decât de argumente, Albert și Bruno se vor alătura mișcării fără altă convingere în afară de a profita de fiecare acțiune și protest pentru a face combinații în avantajul lor. Între minimalism ideologic sau impus, între supraconsum și austeritate, ne confruntăm cu simplitatea complexă a viitorului, cu opozițiile și paradoxurile epocii noastre. Pe scurt, totul e bine.

Doi escroci, îngropați în datorii, se infiltrează într-un grup de activiști de mediu pentru mâncarea și băuturile gratuite care le sunt oferite.

Albert și Bruno, doi cheltuitori compulsivi și îngropați în datorii, apelează la lucrătorii comunitari pentru a-și face ordine în viață. Astfel, cei doi întâlnesc un grup de tineri activiști de mediu și, ademeniți de berea și chipsurile gratuite mai degrabă decât de idealurile acestora, Albert și Bruno se alătură mișcării fără prea multă convingere.
Un film realizat de autorii „Intouchables”, Olivier Nakache și Éric Toledano.

București
Cinema Elvire Popesco
Joi 21 Martie 19:30 Dumincă 31 Martie 20:00
Cluj-Napoca
Cinema Victoria - Bd Eroilor nr 51
Duminică 24 Martie 20:00
Iași
Institutul francez - Sala Fondane
Joi 21 Martie 19:00
Timișoara
Cinema Victoria - Str. Ciprian Porumbescu 2
Joi 21 Martie 20:30
Brașov
Cinemateca Patria, Bulevardul 15 Noiembrie 50
Vineri 29 Martie 20:30
Brăila
Palatul Lyra Intrare gratuită
Vineri 29 Martie 18:00
Constanța
Cinema Jean Constantin
Dumincă 31 Martie 19:30
Sfântu Gheorghe
Cinema Arta by CITYPLEX
Vineri 29 Martie 18:30
Sibiu
Centrul Cultural Habitus, Piața Mică 4
Vineri 29 Martie 19:00
Suceava
Universitatea Ștefan cel Mare Auditorium Joseph Schimdt Intrare gratuită
Miercuri 27 Martie 19:00
Târgu Mureș
Muzeul Județean Mureș, Secția de Istorie, str Avram Iancu nr. 2 Accesul se face pe baza biletului de vizitare a Muzeului: 15 lei
Joi 28 Martie 19:00
Arad
Cinema Arta Intrare gratuită
Miercuri 20 Martie 19:00
Craiova
Inspire Vip Electroputere, Electroputere Parc
Joi 21 Martie 20:00
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.