Cinema Elvire Popesco

RAPIDE

Jean învață greu, își construiește viața în jurul anxietăților sale și se consideră nepotrivit pentru viața în societate. El împarte un apartament cu Alex, care este dinamic. Pasionat de aerodinamică și de eurodance, Alex trăiește rapid și își pune cât mai puține întrebări. Într-o dimineață, acesta invită un prieten dinamic, Lou, la ei acasă, în timp ce Jean plănuise să invite și o prietenă lentă, Caroline.


Nominalizat la Premiile Césars...


Citește tot >

LA CHALEUR

În zăpușeala  verii, în Cévennes, Juliette, Ben, Johanna și copiii lor se adună în casa mamei lor pentru a-i veghea trupul. Împreună, ei își caută locul în această nouă conviețuire și își inventează propria viață de zi cu zi în acest moment suspendat de soare și de moarte. Ei transpiră. Bucuria rezistă. În curând, trupul va părăsi casa.

Premiers Plans - Angers (2024), Festival Tous Courts d'Aix en Provence (2023), Festival européen du f...


Citește tot >

PETIT SPARTACUS

“Între rachiuri și blocuri orientale, navighez cu Spartacus, bicicleta mea vorbitoare de greacă. Dar nici măcar măreția lumii nu este suficientă pentru a-mi îneca tristețea

Festival international du court métrage de Clermont-Ferrand (2024), Premiers Plans - Angers (2024),Festival international du court métrage de Clermont-Ferrand (2024), Premiers Plans - Angers (2024),Festival européen du film court de Brest - Cote Ouest (2023), Cin...


Citește tot >

PLEINE NUIT

2022. Într-o dimineață, jandarmii stabilesc un perimetru de securitate pe malul unui lac, în fața cabanei familiei unde Louison a venit în vacanță. Scafandrii au găsit arme din al Doilea Război Mondial. Autoritățile cred că bunica lui Louison ar fi implicată. 1945. Membră a grupului Francs Tireurs et Partisans, ea și alți camarazi au refuzat să predea armele.


Citește tot >

SAINTONGE GIRATOIRE

Pe drumurile din Saintonge, la intrarea în orașe sau de-a lungul șoselelor de centură, au fost ridicate construcții ciudate prin fața cărora oamenii trec fără să se oprească: sensuri giratorii, amenajate cu o obsesie pentru culoarea locală. Acest documentar aruncă o privire asupra acestor scene ca din cărțile poștale, unde se amestecă stridii, umbrele de soare și femei din preistorie.

Cinéma du Réel 2023 – Compétition Officielle (Première), ...


Citește tot >

NINA ET LE SECRET DU HÉRISSON / NINA ȘI SECRETUL ARICIULUI

Povestea Ninei, o fetiță de 10 ani pe care tatăl ei a încântat-o mereu cu povești despre un arici. După ce tatăl își pierde slujba pe care o avea la fabrica din oraș, Nina aude zvonuri despre o comoară ascunsă chiar în clădirea fabricii, așa că ea și prietenul ei cel mai bun pornesc într-o aventură nebună.


Prezentat la Festival du film de Locarno, în secțiunea Locarno Kids. 

Citește tot >

SIROCCO ET LE ROYAUME DES COURANTS D’AIR / SIROCCO ŞI REGATUL VÂNTURILOR

De ziua ei, Juliette poate cere cadou orice dorește. Prima pe lista de dorințe este să pornească într-o aventură, ca eroinele despre care a aflat din cărți. Împreună cu sora ei, descoperă trecerea spre o lume extraordinară, unde fetele iau înfățișarea unor pisici și află despre existența lui Sirocco, vrăjitorul care controlează vânturile.

Premiul Publicului la Festivalul de la Annecy, 2023

Citește tot >

ÀMA GLORIA

Cléo are doar șase ani. Este atașată nebunește de Gloria, bona care o crește de când s-a născut. Dar Gloria trebuie să se întoarcă de urgență în Capul Verde pentru a fi alături de copiii ei. Înainte de a pleca, Cléo o roagă pe Gloria să-i facă o promisiune: să o revadă cât mai curând posibil. Gloria o invită să vină și să petreacă o ultimă vară pe insulă, alături de familia ei.

Filmul a deschis Săptămâna criticii la Cannes 2023

Citește tot >

LES GARDIENNES DE LA PLANÈTE / WHALE NATION 

O balenă cu cocoașă a eșuat pe un țărm îndepărtat. În timpul luptei pentru salvarea vieții ei, vom descoperi povestea acestor creaturi extraordinare, locuitoare ale oceanelor lumii, cu abilități remarcabile și vieți sociale bogate.

Whale Nation ne poartă într-o călătorie de descoperire a unor teritorii neexplorate și societatea abia cunoscută a balenelor, esențiale pentru ecosistemul planetei noastre de mai bine de 50 de milioane de ani...


Citește tot >

PAULA +15

Paula, în vârstă de 11 ani, locuiește cu tatăl ei. Este inteligentă, plină de energie, dar școala o plictisește și are un singur prieten. Pentru a o înveseli, tatăl ei decide să o ducă să petreacă vara într-o frumoasă casă pe lac. Dar ceea ce trebuia să fie o escapadă relaxantă se transformă încet-încet într-o experiență sufocantă de izolare. Tatăl Paulei devine din ce în ce mai opresiv. Paula e nevoită să caute modalități de a se apăra.

Citește tot >

RIEN À PERDRE / NIMIC DE PIERDUT

Sylvie locuiește la Brest împreună cu cei doi copii ai săi, Sofiane și Jean-Jacques, pe care îi crește singură. Împreună, formează o familie fericită și unită. Într-o seară, Sofiane, rămas singur în apartament, se rănește grav în urma exploziei unei friteuze. Sylvie pierde custodia lui băiatului. Astfel începe lupta ei pentru a-și recupera fiul. 

Cannes 2023 - Un Certain Regard

Citește tot >

CHIEN DE LA CASSE / CÂINE RĂU

Dog și Mirales sunt prieteni din copilărie. Ei locuiesc într-un sat mic din sudul Franței și își petrec majoritatea zilelor pe străzi. Pentru a-și omorî timpul, Mirales a căpătat obiceiul de a-l tachina pe Dog mai mult decât ar trebui. Prietenia lor este pusă la încercare de sosirea în sat a unei tinere fete, Elsa, cu care Dog începe o poveste de dragoste. Simțindu-se singur, Mirales trebuie să renunțe la trecutul său pentru a se maturiza și a-și găsi locul.

Citește tot >

GOUTTE D‘OR / FIII LUI RAMSES

Ramses pretinde că are abilități de clarvăzător și își vinde serviciile locuitorilor din cartierul parizian Goutte d'or. Afacerea sa are succes până când o bandă de adolescenți, hotărâți să pună stăpânire pe întregul cartier, începe să facă ravagii în comunitate. Atunci Ramses are o viziune reală, care-l conduce către o descoperire îngrozitoare.

Semaine de la critique - Cannes 2022

Citește tot >

VINCENT DOIT MOURIR / SĂ MOARĂ VINCENT! +15

Vincent este atacat, din senin, de mai multe ori și fără motiv de oameni care încearcă să-l omoare. Existența lui este dacă peste cap, iar atunci când fenomenul se agravează, el nu mai are de ales: trebuie să fugă și să-și schimbe modul de viață.
Selectat în Semaine de la Critique la Festivalul de Film de la Cannes din 2023.

Citește tot >

CONANN +15

Călătorind prin abisuri, câinele infernului Rainer povestește cele șase vieți ale lui Conann, mereu condamnată la moarte de propriul ei viitor, de-a lungul epocilor, miturilor și veacurilor. De la copilăria ei, pe care o petrece înrobită de Sanja și de hoarda sa barbară, până la ascensiunea ei pe culmile cruzimii la porțile lumii noastre.

Quinzaine des Cinéastes 2023

Citește tot >

LE LIVRE DES SOLUTIONS / CARTEA CU SOLUȚII

Marc, un regizor bipolar și paranoic, fuge cu materialul filmat și cu echipa de producție într-o casă la țară, pentru a-și termina filmul așa cum își dorește el, nu cum vor producătorii. Ajunși acolo, membrii echipei devin ostatici ai schimbărilor de dispoziție maniacale ale regizorului, care creează diversiuni și impasuri nesfârșite, la granița dintre comic și psihoză.

Inegalabilul Michel Gondry ne oferă o comedie deșteaptă despre egocentrism ș...


Citește tot >

SALEM +15

Djibril este un tânăr din Comore, care trăiește într-un cartier rău-famat din Marsilia.

Membru al bandei Lăcustelor, Djibril este îndrăgostit de Camillla, o fată romă, membră a grupului rival, Greierii. Când Camillla îi spune că este însărcinată, Djibril îi cere să facă avort, pentru a evita războiul între cele două bande. Dar uciderea unuia dintre prieteni sub ochii lui aprinde spiritele între cele două grupuri. Traumatizat de ceea ce vede și t...


Citește tot >

SIMPLE COMME SYLVAIN / AȘA E IUBIREA

Sophia este profesoară de filozofie în Montreal și locuiește cu Xavier de 10 ani. Sylvain este tâmplar în Laurentides și trebuie să renoveze casa lor de la țară. Când Sophia îl întâlnește pentru prima dată pe Sylvain, este dragoste la prima vedere. Cei ce nu se aseamănă se atrag, dar cât poate dura?

Cannes 2023 - Un Certain Regard, Premiul César 2024 - Cel mai bun film străin

Film pre...


Citește tot >

LE GANG DES BOIS DU TEMPLE / BANDIȚII DIN BOIS DU TEMPLE

Un soldat pensionat locuiește în cartierul muncitoresc Bois du Temple. În timp ce își înmormântează mama, vecinul său Bébé, care face parte dintr-un grup de gangsteri locali, se pregătește să jefuiască convoiul unui prinț arab bogat.

Berlinale Forum 2023

Citește tot >

YANNICK

În mijlocul unei reprezentații „Le Cocu”, montarea unei piese bulevardiere foarte proaste, Yannick se ridică și întrerupe spectacolul pentru a prelua controlul asupra serii. 

Premiul pentru Cel mai bun Film European la Locarno FF 2023

Citește tot >

MARS EXPRESS

În anul 2200, ambițioasa detectivă particulară Aline Ruby și partenerul ei android Carlos Rivera sunt angajați de un om de afaceri bogat pentru a captura un hacker notoriu de pe Pământ.

Întorși pe Marte, un nou caz îi determină să se aventureze în mijlocul lui Noctis, capitala marțiană, în căutarea lui Jun Chow, o studentă la cibernetică dată dispărută. Noctis este orașul lor, o utopie libertară făcută posibilă de progresele roboticii, o emblemă...


Citește tot >

CHRONIQUE D’UNE LIAISON PASSAGÈRE / CRONICA UNEI RELAȚII EFEMERE

O mamă singură și un bărbat căsătorit devin iubiți. Și-au promis că va fi vorba despre o simplă aventură și niciunul din ei nu dorește o poveste de dragoste, știind foarte bine că relația nu are niciun viitor. Cu toate acestea, cei doi sunt din ce în ce mai surprinși de cât de bine se înțeleg și de starea de bine pe care o simt atunci când sunt împreună.

Cannes 2022 - Cannes Première

Citește tot >

HORS-SAISON / EXTRASEZON

Mathieu locuiește la Paris, iar Alice într-un mic oraș de la malul mării, în vestul Franței. El are în jur de 50 de ani și este un actor cunoscut. Ea are peste patruzeci de ani și este profesoară de pian. S-au îndrăgostit în urmă cu aproximativ cincisprezece ani, apoi s-au despărțit. De atunci, timpul a trecut, fiecare și-a văzut de drumul său și rănile s-au vindecat treptat. Când Mathieu vine să-și dilueze melancolia în băile cu hidromasaj ale unui centru de talasoterapie, o reîntâlnește din întâ...


Citește tot >

LE RÈGNE ANIMAL / REGNUL ANIMAL +15

Într-o lume afectată de un val de mutații care îi transformă treptat pe unii oameni în animale, François face tot ce-i stă în putință pentru a-și salva soția, care a fost afectată de această maladie misterioasă. Pe măsură ce regiunea în care se află devine populată de creaturi de un nou tip, el îl îmbarcă pe Émile, fiul lor în vârstă de 16 ani, într-o misiune de căutare care le va schimba viețile pentru totdeauna.

Cannes 2023 - Un Certain Re...


Citește tot >

LA BÊTE / BESTIA +15

Într-un viitor apropiat, în care inteligența artificială controlează viețile oamenilor și emoțiile au devenit o amenințare, Gabrielle decide în cele din urmă să-și purifice ADN-ul într-o mașină care o va scufunda în viețile sale trecute și o va scăpa de toate sentimentele. Ea îl întâlnește apoi pe Louis și simte o legătură puternică, ca și cum l-ar fi cunoscut dintotdeauna.

Prezentat în competiție la Festivalul de film de la Veneția; Toronto...


Citește tot >

LE TEMPS D’AIMER / TIMPUL IUBIRII

1947. Pe o plajă din Normandia, Madeleine, chelneriță la un hotel-restaurant și mamă a unui băiețel, îl întâlnește pe François, un student bogat și cultivat. Cei doi parcă sunt sortiți să fie împreună. Își fac o viață împreună, însă, cu timpul, Madeleine descoperă secretul lui François.

Cannes 2023 - Cannes Premières

Citește tot >

LE PROCÈS GOLDMAN / PROCESUL GOLDMAN

În aprilie 1976 începe al doilea proces al lui Pierre Goldman, activist de extremă stânga condamnat în primă instanță la închisoare pe viață pentru patru jafuri armate, dintre care unul s-a soldat cu moartea a doi farmaciști. Goldman își susține nevinovăția în acest din urmă caz și, în câteva săptămâni, devine un simbol al stângii intelectuale. Georges Kiejman, tânăr avocat, îi asigură apărarea. Dar relația lor devine curând tensionată. Goldman, eluziv și provocator, riscă pedeapsa cu moartea și f...


Citește tot >

UNE ANNÉE DIFFICILE / UN AN DIFICIL

Doi escroci, îngropați în datorii, se infiltrează într-un grup de activiști de mediu pentru mâncarea și băuturile gratuite care le sunt oferite.

Albert și Bruno, doi cheltuitori compulsivi și îngropați în datorii, apelează la lucrătorii comunitari pentru a-și face ordine în viață. Astfel, cei doi întâlnesc un grup de tineri activiști de mediu și, ademeniți de berea și chipsurile gratuite mai degrabă decât de idealurile acestora, Albert și Bruno ...


Citește tot >
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.