Cinema Elvire Popesco

LA NUIT DU 12 / NOAPTEA DE 12

Mai devreme sau mai târziu, fiecare anchetator se confruntă cu o crimă nerezolvată, care îl bântuie. Pentru Yohan, care tocmai a fost numit detectiv șef în cadrul Brigăzii de Criminalistică din Grenoble, uciderea Clarei este un astfel de caz. Alături de echipa sa, el investighează viața și relațiile victimei, iar ceea ce începe ca o anchetă amănunțită se transformă rapid într-o obsesie. Suspecții nu încetează să apară, iar îndoielile lui Yohan continuă să crească. Un singur lucru este cert: crima ...


Citește tot >

SAINT OMER

La tribunalul din Saint-Omer, Laurence Coly, o tânără de origine africană, este acuzată că şi-a ucis bebeluşul de câteva luni, abandonându-l pe plajă în timpul mareei. La proces asistă Rama, o scriitoare care vrea să dedice o carte cazului, într-o reinterpretare actuală a mitului Medeei. Dar, pe măsură ce procesul avansează, cuvintele acuzatei și declarațiile martorilor zdruncină certitudinile lui Rama. Pregătindu-se la rândul său să dea naștere unui copil, ea începe să se îndoiască de adevărul pr...


Citește tot >

NOIR-SOLEIL

Sinopsis

În urma unui cutremur, cadavrul unui bărbat este descoperit în Golful Napoli. Potrivit poliției, bărbatul s-a sinucis în urmă cu patruzeci de ani. În căutarea identității lui, poliția îi contactează pe Dino și pe fiica acestuia, Victoria, pentru un test ADN. În această călătorie neașteptată, fata dezgroapă trecutul misterios al tatălui ei, în timp ce Dino se cufundă fără să vrea în peisajul copilăriei sale.

Citește tot >

BRANDO

Sami sparge ultimele pietre rămase în cariera Brando, o exploatare de calcar fantomatică, pe cale să se închidă definitiv. El află de la radio că o tânără excursionista s-a pierdut recent în acest peisaj stâncos cu vedere la mare. Moartea probabilă a acestei femei prezintă într-o lumină nouă sfârșitului muncii sale și al relației sale amoroase.

Festivaluri și premii: Festival Côté Court - Pantin, Franța, 2022

Citește tot >

NOUS NOUS REVERRONS

Paris, arondismentul 18. Un bărbat rătăcit, o femeie sperând.

Festivaluri: Festival Côté Court - Pantin, Franța, 2022

Morgan Simon

Morgan Simon este un regizor și scenarist francez. A studiat Scenaristică la La Fémis din Paris, iar în 2016 scurtmetrajul său Try To Die Young a fost nominaliz...


Citește tot >

DES JEUNES FILLES ENTERRENT LEUR VIE

Sinopsis

Axelle are parte de cea mai proastă zi din viața ei: deși încă se recuperează după o despărțire, trebuie să meargă la petrecerea burlăcițelor organizată în cinstea surorii sale într-un centru SPA din munți. Din fericire, printre invitate se află și Marguerite. Dintr-o singură privire, dragostea se trezește din nou.

Festivaluri și premii: Quinzaine des réal...


Citește tot >

ÉCOUTEZ LE BATTEMENT DE NOS IMAGES

În urmă cu 60 de ani, guvernul francez a decis să își înființeze centrul spațial la Kourou (Guyana Franceză, America de Sud). 600 de guianezi au fost expropriați pentru a permite Franței să

să-și realizeze visul de cucerire a spațiului. O anchetă ce face uz de material video din arhive, scurtmetrajul oferă o voce unei populații invizibilizate și reduse la tăcere.

Festivaluri și pre...


Citește tot >

LES ENFANTS DES AUTRES / COPIII CELORLALȚI

Rachel are 40 de ani și nu are copii. Își iubește viața, cu tot ce are ea de oferit: elevii de la liceul unde predă, prietenii, foștii iubiți, lecțiile de chitară. Când se îndrăgostește de Ali, formează o legătură profundă cu fiica acestuia, Leila, în vârstă de 4 ani. Rachel o îngrijește și o iubește ca pe propria ei fiică, dar să iubești copiii altora poate fi riscant.

Festivaluri și premii: Cea mai Bună Actriță la premiile Lumière,...


Citește tot >

DALVA +15

Deși are 12 ani, Dalva se îmbracă, se machiază și se comportă ca o femeie matură. Într-o seară, ea este luată brusc din casa tatălui ei și mutată într-un centru de plasament. Inițial derutată și revoltată de această schimbare, la scurt timp îi întâlnește pe Jayden, un asistent social, și pe Samia, o adolescentă temperamentală. O nouă viață pare să înceapă pentru Dalva, cea a unei tinere de vârsta ei. 

Festivaluri și premii: Prem...


Citește tot >

TALK : CARE ESTE VIITORUL SĂLILOR NOASTRE DE CINEMA?

În parteneriat cu revista Films in Frame.

Pentru cea de-a 27-a ediție, festivalul își afirmă o dată în plus sprijinul pentru cinematografele din România, care se află de mulți ani într-o situație dificilă.  

Cineaști, producători și distribuitori vor discuta despre starea actuală a cinematografelor și vor reflecta asupra soluțiilor posibile pentru creșterea numărului de cinematografe...


Citește tot >

REVOIR PARIS / AMINTIRI DIN PARIS +15

Într-o seară la Paris, în timp ce se află într-un bistro, Mia este implicată într-un atac terorist. Trei luni mai târziu, incapabilă să reia cursul firesc al vieții și având numai amintiri fragmentare din acea noapte, Mia decide să investigheze atentatul, pentru a-și reîntregi memoria și a regăsi calea spre fericire.

Festivaluri și premii: Cea mai Bună Actriță (Virginie Efira) la premiile César...


Citește tot >

ASTRAKAN +15

Marie și soțul ei Clement iau copii în plasament din motive mai degrabă financiare decât altruiste - cel mai recent, pe Samuel, un băiat în vârstă de 13 ani, care provine dintr-un mediu foarte dur. Un gimnast talentat, Samuel este afectat de traume psihologice și emoționale severe. Aflat într-un moment de răscruce, el ar putea fie să progreseze spre o maturitate echilibrată, fie să se prăbușească cu totul, iar secretele noii sale familii adoptive îi dau și mai mult viața peste cap.  

...

Citește tot >

L’INNOCENT / INOCENTUL

Când Abel află că mama sa, Sylvie, în vârstă de 60 de ani, vrea să se căsătorească cu un fost deținut, intră în panică. Sprijinit de Clémence, cea mai bună prietenă a sa, va face tot ce-i stă în putere ca să o protejeze. Dar o întâlnire cu Michel, noul său tată vitreg, i-ar putea oferi lui Abel noi perspective.

Festivaluri și premii: În Competiția San Sebastian IFF 2022; Proiectat în afara competiției la Can...


Citește tot >

LE LYCÉEN / ADOLESCENTUL +18

Lucas are doar 17 ani când o tragedie neașteptată îi dă peste cap planurile de viitor și îi modifică percepția despre lume. Fratele său mai mare, Quentin, care locuiește la Paris, și mama sa, Isabelle, cu care Lucas trăiește acum singur, nu mai știu cum să-l ajute. Căutând alinare într-un Paris care încă își revine după pandemie, Lucas încearcă să-și recapete pofta de viață, să învețe să spere și să iubească din nou.

Festivaluri și p...


Citește tot >

LA LIGNE / LINIA

După un lung istoric de violență ce culminează cu un episod agresiv față de mama sa, Margaret, în vârstă de 35 de ani, este supusă unui ordin de restricție strict până la proces. Timp de trei luni i se interzice contactul cu mama sa și apropierea la mai puțin de 100 de metri de casă. Dar distanța nu face decât să exacerbeze dorința lui Margaret de a fi mai aproape de familie, așa că se întoarce în fiecare zi la această graniță invizibilă și de netrecut.

Citește tot >

LA PASSAGÈRE / PASAGERA

Chiara locuiește pe o insulă de pe coasta atlantică. Și-a construit o viață nouă alături de soțul ei, Antoine, în satul de pescari în care acesta a copilărit. De 20 de ani, cei doi se iubesc și trăiesc fericiți împreună, lucrând cot la cot pe un vas de pescuit. Dar sosirea lui Maxence, un nou ucenic, va tulbura echilibrul și certitudinile Clarei.

Festivaluri și premii: Festival du Film Francophone d'Angoulêm...


Citește tot >

LE NOUVEAU JOUET / JUCĂRIA NOUĂ

Sami trăiește fericit într-un cartier din suburbii alături de soția sa, care așteaptă un copil. Pentru a asigura nevoile viitoarei familii, Sami se angajează ca paznic de noapte într-un magazin cu produse de lux, deținut de Philippe Etienne, cel mai bogat om din Franța. De ziua fiului său, Alexandre, Philippe inaugurează raionul de jucării al magazinului și îi spune acestuia că poate lua orice își dorește. Alexandre îl alege pe Sami drept noua sa jucărie.

Citește tot >

MOURIR À IBIZA (UN FILM EN TROIS ÉTÉS) / SĂ MORI LA IBIZA (UN FILM ÎN TREI VERI)

La sfârșit de august, Léna, în vârstă de 25 de ani, sosește în Arles pentru a-l reîntâlni pe Marius, o idilă dintr-o vacanță anterioară, însă el întârzie să apară. În timp ce îl așteaptă, Léna îl întâlnește pe Maurice, un brutar sezonier, care îi face cunoștință cu prietenul său, Ali. Cei trei încep să-și petreacă timpul împreună. În Arles, Étretat și Ibiza, sfidând toate pericolele, prietenia lor va dura trei veri.

Festivaluri și pr...


Citește tot >

MES PETITES AMOUREUSES / MICUȚELE MELE IUBITE

Un studiu despre adolescență, filmul îl are în centrul său pe Daniel, un băiat crescut la țară, în grija unei bunici iubitoare. Atunci când mama sa se mută într-un alt oraș pentru a locui cu iubitul ei, Jose, un muncitor agricol spaniol, Daniel este nevoit să o urmeze. Ar vrea să continue școala, dar mama sa nu-și permite să-l susțină, așa că îl trimite să lucreze ca ucenic într-un atelier mecanic. Daniel își pierde timpul în atelier și învață despre fete de la ceilalți băieți din oraș, imitându-l...


Citește tot >

LA MAMAN ET LA PUTAIN / MAMA ȘI CURVA

Proiecție urmată de o discuție cu actrița Françoise Lebrun

Drama-maraton a lui Eustache este o examinare minuțioasă a relațiilor instabile dintre trei tineri parizieni, prinși într-un triunghi amoros bizar: Alexandre, un tânăr diletant și narcisist cu o aversiune insistentă față de muncă, Marie, femeia alături de care trăiește și de care este dependent financiar, și Veronika, o asistentă poloneză pe care Alexandre o agață la o cafenea frecventat...


Citește tot >

LE CHÊNE / STEJARUL ȘI LOCUITORII SĂI

A fost odată ca niciodată un stejar de 210 ani, devenit regele pădurii. Acest film spectaculos de aventură reunește o distribuție extraordinară: veverițe, gărgărițe, gaițe, furnici, șoareci de câmp - mica lume vibrantă și zumzăitoare din jurul copacului maiestuos care îi primește, îi hrănește și îi protejează pe toți, de la rădăcini până în vârf. O odă poetic...


Citește tot >

LA SYNDICALISTE / SINDICALISTA

Filmul este inspirat de povestea adevărată a lui Maureen Kearney, președinta sindicatului unei multinaționale franceze din domeniul energiei nucleare și denunțătoarea unor afaceri ultrasecrete care au zguduit sectorul nuclear francez. Singură împotriva lumii, ea s-a luptat cu reprezentanții guvernului și cu liderii industriei pentru a scoate la lumină adevărul și pentru a apăra peste 50.000 de locuri de muncă. Viața ei este dată peste cap când este agresată violent în propria casă. Ancheta se desf...


Citește tot >

PETITE NATURE / UN COPIL SENSIBIl

Johnny, în vârstă de zece ani, iese în evidență în cartierul dur în care locuiește: este sensibil, inteligent și are interese mult peste vârsta sa. El observă cu curiozitate viața amoroasă tumultoasă a tinerei sale mame. Când un nou profesor, proaspăt venit din marele oraș, preia clasa lui Johnny, lucrurile încep să se schimbe. Domnul Adamski crede în Johnny și vrea să-i deschidă calea către o lume nouă.

Festivaluri și premii


Citește tot >

GOUTTE D’OR / FIII LUI RAMSES

Proiecție urmată de o discuție cu Clément Cogitore

Ramses pretinde că are abilități de clarvăzător și își vinde serviciile locuitorilor din cartierul parizian Goutte d'or. Afacerea sa are succes până când o bandă de adolescenți, hotărâți să pună stăpânire pe întregul cartier, începe să facă ravagii în comunitate. Atunci Ramses are o viziune reală, care-l conduce către o descoperire îngrozitoare.

...

Citește tot >

LA PETITE BANDE

Mica gașcă este formată din Cat, Fouad, Antoine și Sami, patru elevi de 12 ani. Ei vor să se lanseze într-un proiect nebunesc: acela de a arunca în aer fabrica care le poluează râul de ani de zile. Dar în cadrul grupului dezacordurile sunt frecvente, iar voturile la egalitate paralizează constant orice inițiativă. Pentru a ieși din impas, decid să-l aducă în micul lor grup pe Aimé, un puști retras și singuratic. Pe cât de entuziasmați, pe atât de speriați de amploarea misiunii lor, cei cinci compl...


Citește tot >

ASHKAL

Într-una dintre clădirile din Jardins de Carthage, un cartier al capitalei Tunis inițiat de fostul regim, dar a cărui construcție a fost întreruptă la începutul revoluției tunisiene, este descoperit un cadavru carbonizat. Doi polițiști, Fatma și Batal, sunt trimiși să investigheze. Simultan cu reluarea lucrărilor de construcție, cei doi se adâncesc tot mai mult în acest caz misterios. Atunci când evenimentul se repetă, investigația ia o turnură tulburătoare.

Citește tot >

AU REVOIR LE BONHEUR / ADIO, FERICIRE!

Nicolas, Charles, William și Thomas sunt patru frați foarte diferiți unul de celălalt. Când tatăl lor moare, ei sunt nevoiți să lase diferențele deoparte și să se adune pentru a-i aduce acestuia un ultim omagiu. Alături de soțiile și de numeroșii lor copii, cei patru plănuiesc să-și ia rămas bun și să împrăștie cenușa tatălui lor în Insulele Magdalen, un loc cu o semnificație specială în istoria familiei. Dar, în drum spre casa lor de vacanță, fratele cel mai tânăr, Nicolas, reușește să piardă urn...


Citește tot >
This site is registered on wpml.org as a development site.